Ahşap boyama Origami Tarifler # Sadece sevdim Gezmece görmece Image Map

20 Mayıs 2014 Salı

Kızımın Magnetleri



kız bebek keçe magneti


Bizim kız bizi bir heyecana sürekledi sormayın. Pek bi acelesi var mahşallah :) Geçen Pazartesiden beri sürekli kasılmalarım vardı, ben biraz görmezden gelmeye çalışıyordum ama baktım olmayacak tuttuk doktorun yolunu. Doktor da pek ihtimal vermemişti ama ne olur ne olmaz diye nst ye gönderdi bizi. Derken kendimizi hastane de gözetim altında bulduk. Bildiğin erken doğumdu anlayacağınız. Tam sınır haftadaydık, akciğer gelişimi tamamlanmış oluyor 36. hafta sonunda ama her ihtimale karşı ciğerleri gelişsin diye iğne yapıldı. İlacın etkisini göstermesi 48 saat sürüyormuş, onun için olası erken doğumu durdurmaya çalıştılar ilaçlarla. Neyseki 48 saati doldurduk :) Ama kasılmalar devam, iyice zorlaştı artık. Bir de sürekli geliyor mu diye beklemek ne kadar zormuş meğer. Bizim kız erken gelirmiş gibi yapmaya devam ederken, doktor da istirahat edeceksin diyince yapılacak şeyler de kaldı. Allahtan kızımızın hazırlıkları bitmişti, her şeyi tamam buyursun gelsin diyoruz :))  Ben de oturduğum yerden magnet ve kapı süslerini tamamlayayım bari dedim. 


kız bebek keçe magneti


bebek keçe magneti yapımı


Bu magnet fikrine evim benim atölyem  sitesinden kapıldım. Çok güzel çalışmaları var, sadece magnet de değil hem. Görmemiş olanlar varsa bir incelesin derim. Kalıplarımı kendim çıkarttım. Sadece ceylan kalıbını etsy den bulmuştum. Etsy de keçe kalıbı (felt pattern / mould) olarak arama yaparsanız çok fazla seçenek çıkıyor. Pdf dosyasını satın alıyorsunuz, çıktısını alıp kullanıyorsunuz. Bunlar ilk keçe denemelerim. Daha önce hiç keçe ile ilgilenmemiştim. Çok zevkliymiş. Kızımın izin verdiği ölçüde daha sık haşır neşir oluruz artık :) Ben pek sevdim, çok tatlılar. Hem doğumda hastanede ya da mevlütte dağıtmak için de iyi bir alternatif. Açıkçası o her yerde satılan basma kalıp magnet figürlerini hiç beğenmiyordum. Böyle güzel oldular bence, ya sizce?  


Sevgiyle kalın 

bebek magneti yapımı


6 yorum:

  1. magnetleriniz çok güzel olmuş. Sağlıklı bir bebek alırsınız kucağınıza insallah...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah, bizim de temennimiz o. Teşekkürler

      Sil
  2. Elbette çok güzel olmuşlar ve yine elbette keçe ile ilgilenmelisiniz Sibel hanımcım..çok sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederim, beğenmenize sevindim. sevgiler :)

      Sil
  3. canım sen mi yaptın önce uğraşmıyodun keçeyle ama çok güzel olmuşllarr eee anne olunca insan herşeyi yapıyo :)darısı inş. bana :)

    YanıtlaSil
  4. evet keçeyle uğraşma merakım yoktu aslında :) Ama hem hazır magnetleri hiç beğenmiyordum, hem de madem elimden bir şeyler yapmak geliyor ve severek yapıyorum neden kızım için kendim el emeği bir şeyler yapmayayım dedim :))

    keçeyle uğraşan biri olarak senin beğenini aldıysam ne mutlu bana

    YanıtlaSil

Image Map