Ahşap boyama Origami Tarifler # Sadece sevdim Gezmece görmece Image Map

28 Mayıs 2014 Çarşamba

Çıtı Pıtı Lavanta Keselerimiz



dantelli pembe lavanta kesesi


Bizim kız geliyor mu gelecek mi derken ben de hazırlıklarımı tamamlayabildim. Lavanta keselerimiz de bitti sonunda. Tam da istediğim gibi çıtı pıtı sevimli mi sevimli mi lavanta keselerimiz oldu; çok da mütavaziyim dimi   :) 

Lavanta keselerinin hikayesi çok. Öncelikle uzun zamandır istediğim dikiş makinasına kavuştum, eşimin hediyesi. Eee dikiş makinası da gelince lavanta keselerini hazırlamadan olmazdı. Makinaya da hemen adapte oldum, ben annemin o eski döküm makinası gibi zannediyordum. Üstesinden hemen gelemem anneme diktiririm diyordum ama meğer basitmiş. En azından böyle lavanta kesesi gibi basit şeyleri dikebiliyorum, kalkıp elbise falan dikme gibi uçarı fikirlerim yok yani şimdilik, sonra neden olmasın  :) 




Asıl işin ilginci malzemeleri bulmakta çok zorlanmış olmam. Alt tarafı pembe üzerine beyaz puantiyeli kumaş ile tül dantel kurdele arıyordum. Buralarda bulmak ne zormuş. Sonunda kumaşı netten aldım, o da tam göründüğü gibi gelmedi ama işimi gördü. Asıl beni delirten dantel oldu. Şu an gülüyorum halime hatta siz de güleceksiniz ama o an o hamilelik buhranları ile hiç de komik olmuyor :) Karnım burnumda zaten zor zar yürüyorum, iki dakikada yoruluyorum kalktım dükkan dükkan geziyorum ama arkadaş sanki tek biri gitmiş mal almaya o da sadece bu danteli almış gelmiş bütün dükkanlara dağıtmış sanki. Ya hepsinde aynı model olur mu? Hadi olur, olur da bir de o dükkan sahiplerinin triplerine maruz kalmak var ya işte o kısmı beni benden aldı. Başsa desen yok mu diyor mu, sanki çok acayip bir soru sormuşsun da o ilk defa böyle bir soru ile karşılıyormuş gibi yüzünde şaşkın yarı kızgın bir ifade ile nasıl başka diye sorar? Hem de yine sözlemiş gibi bunu birkaç dükkan sahibinden birden duydum :)  Aaa bir de almadan çıktın diye bozulanlar var, halbuki mutlaka beğenmiş olmalıyım :) Asıl numunelik olan seni saf yerine koyan satıcı tipinden de bahsedeyim. Güzel bir desen buldum beğendim ama beyaz değil. Beyazı yok mu diye soracak oldum pişman olmam hiç gecikmedi :) Adam çıkarttı başka desen hem de daha geniş işte bu diyor. Adama nazikçe açıklıyorum bak bu daha geniş işte deseni farklı. Yine yüzde o ifade olu rmu aynısı diye ısrar ediyor ve hemen ardından sana kaç metre lazımdı diyor. Hemen o an kesip verecek :) Dantel aradığım o günü hiç unutmam herhalde, sinir küpü olmuştum :) Peki sonunda hangi dantel alındı :)) Tabi ki herkeste aynı olan dantel alındı ama hakkını vermek lazım şeker gibi ton ton bir amcadan aldım. Hiç sıkboğaz etmedi, hatta sağolsun başka yere bile yönlendirmişti ben de yok istersen şuraya bak diye. 

Bu arada ufak bir tüyo, içini tamamen lavanta doldurmak gibi bir fikir varsa aklınızda çıkartın o fikri bence aklınızdan. Elyaf ile lavantayı birlikte doldurdum ben. Böylece daha pofuduk ve şekilli durdu. Aklınızın bir kenarında bulunsun derim, belki bu şekilde yapmak isterseniz.  


Sevgiyle kalın... 


kız bebek lavanta kesesi


kız bebek lavanta kesesi


5 yorum:

  1. Çok güzel olmuş. Eline sağlık... İyi ki de erken çıkmışsın bak herşey bitti :) .Allah sağlıkla biran önce kavuştursun. Seni özledim. Öpüyorum sizi. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalnız ben bu evde oturma işine pek bir alıştım, işe dönemiycem herhalde sonunda :))
      Ben de özledim sizi, öpüyorum çok :))

      Sil
  2. çok güzel olmuş ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  3. ne kadar çıtı pıtı keseler :))

    YanıtlaSil

Image Map