Ahşap boyama Origami Tarifler # Sadece sevdim Gezmece görmece Image Map

22 Ağustos 2014 Cuma

Kokulu Kitap Ayracı

desenli bant kitap ayracı


Mücadeleci bir günden merhaba diyorum size. Mücadelem kızımla. Bu ufacık haliyle nasıl beceriyor bu kadar direniş göstermeyi. Uykuya direniyor, gözlerden uyku akıyor, esnemekten ağzı yırtılacak ki zaten her esneme sonu ağlıyor :) ama uyumamak için direniyor. Tam uyudu diyorum yatırıyorum yatağına uyanıyor. Ya da hah bu sefer uyanmadı diyorum içeri gidip yerime oturur oturmaz geliyor sesi. Az önce yine defalarca tekrar ettiğimiz yatır-kalk operasyonumuzun nihayetine erdiğini düşünerek fırsat bu fırsat bloğumla ilgileneyim biraz dedim. Fotoğrafları yükleyeli çok oldu da yazısı kaldı. Zaten bir post hazırlamak için günlerimi alıyor. Önce ortaya bir ürün çıkacak, sonra fotoğraf çekilecek, çekildi düzenlenecek, bloğa atılıp yazısı yazılacak derkenbir bakıyorum günler geçmiş. Çok uzattım konuya gelelim :) 




Geçenlerde bir kitap okuyordum. Aslında kitap denmez ansiklopedi desem yeridir, "Bebeğinizin İlk Yılında Sizi Neler Bekler".  Güzel bir kitap, çoğu yerde aynen böyle ne güzel anlatmış diyorum. Yalnız fazlasıyla kalınca bir kitap, öyle roman okur gibi okumak mümkün değil. Bir orasından bir burasından okurken haliyle kızın ağlamaları ile bölünürken kitabın bir kaç yerinde birden kalıyorum :) Kitap ayraçlarını aramak için yerimden kalktım ama gözüme ilişen desenli bantlar sayesinde işte bu ayraçlara sahibim artık. Yapımı da gayet basit. Önce kartona bant yapıştırmayı düşündüm, sonra ıvır zıvır kutumu karıştırırken atmadığım bir kutu buldum. Üzt kısmı pencere gibi şeffaf plastikten. Bantlarda ince şeffaf gibi olduğundan ben de bu şeffaf plastik üzerine yapıştırdım. Delgeç ile delip, delikten ip geçirdim, işte bu kadar. Ayraçlarım üstelik kokulu da :) Kutu English Home'dan aldığım kokuların kutusuymuş. Çok özellikli bir kitap ayracım oldu böylelikle. Kokusu geçince ipe koku sürülüp kalıcılığı sağlanabilir. 

Bu arada yarın ufak bir yolculuğa çıkıyorum. Memleketim saydığım doğup büyüdüğüm şehre, Kdz. Ereğli'ye gidiyorum. Çok güzel bir şehirdir yolunuz düşerse en azından yakınlarına rotanızı çevirip uğrayıp görün derim. Çınarlatında denizin kokusunu çekip simit çay keyfi yapmak istemez misiniz mesela. Fazla anlatmıyım, bunu da bir sonraki yazıma bırakayım. Umarım güzel fotoğraflar çekme fırsatı bulurum. Şimdilik hoşçakalın. 

Sevgiler ... 


desenli bant ile yapılan çalışmalar



desenli bantlarla kitap ayracı yapımıd


3 yorum:

  1. Ama bunlar çok hoş olmuş, hem de en kokulusundan;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim, kokulu ayraç fikri benim de pek hoşuma gitti. Böyle okurken mis gibi kokacak :)

      Sil

Image Map