Ahşap boyama Origami Tarifler # Sadece sevdim Gezmece görmece Image Map

1 Ağustos 2014 Cuma

Bebek Pikemize Kelebekler Kondu





Nedir, nerden geliyor bu kelebek sevgisi bilmiyorum. Ama son yıllarda pek bir sever oldum. Özellikle Duru'nun hazırlık döneminde bu sevgi kendisini epey gösterdi :) Kapı süsünden, kıyafetlerine, pikesinden, tülüne çoğu yerde görmek mümkün. İşin ilginci ben çocukken kelebekten korkardım. Aslında korktuğum kelebeğin kendisi değildi ama onun odaya girdiğinde lambanın ışıpında kendini duvardan duvara çarpan halleri beni tedirgin ediyordu. Herkes seferber olurdu kelebeği ona zarar vermeden odadan çıkarmak için, malum o kadar hassaslar ki. Bir de kızımın o minnak ayaklarının hastasıyım. En çok sevdiğim şey o minnak ayakların ve ellerin fotoğrafını çekmek :) O kadar ki size yaptığım pikeyi göstericem ya, işte o ayakcıklar olmadan eksik kalırdı yani :)) 




Sevdiğim bir diğer şey de nil yeşili. Pastel tonlarını genel olarak seviyorum ama nil yeşiline ayrı bir bayılıyorum. Eşim ve ben pembe rengini pek sevmeyiz ve bebekleri de tek renk giydirmeyi pek sevimsiz buluyoruz. Bu bebek hazırlık döneminde de pembe rengine iyice gıcık olduk diyebiliriz. Nedendir anlayamadık kız bebek için her şey pembe, erkek bebek için ise mavi. Renkler mi tükendi nedir? Ne oldu sarılara, yeşillere. Bu pike aslında English Home'dan. Mağazaya gittiğimde amacım bebek pikesi almaktı ama bu normal pikeyi görüp de rengine bayılınca neden kızımın pikesini kendim dikmeyeyim dedim. Normal tek kişilik pike alıp istediğim ölçülerde kesip süsledim. Bu pikenin boyutları küçük, bunu bebek arabası için yaptım. Bir de ev için ayrıca yapıcam. Ama henüz onu nasıl süsleyeceğime karar vermedim. Onu da yapınca ilerde paylaşırım. Çok kullanışlı oldu, dışarda çok işimizi görüyor. Havalar o kadar sıcak ki normal penye battaniyeleri bile fazla geliyor. 

Pikenin üzerine olmazsa olmazlarımız kelebeklerimizi kondurdum. Bir de üstüne adını yazdım. Aslında kelebekleri ve harfleri şu yazımdaki (...) hastane kapı süsünden. Onları da bu şekilde değerlendirmiş oldum. Zaten odası için ayrı kapı süsü yapmıştım hatırlarsanız. O da atıl kalınca (Bir süre yatak odamızın kapısını süsledi henüz Duru'nun beşiği yanımızda) ben de bu şekilde değerlendireyim dedim. Çok bir şeyi yok pikenin işte. Dört kenarı ı geçip üstünü keçelerle süsledim okaaaa. Bir de maharetmiş gibi gösteriyorum işte :) 

Sizi fotoğraflarla başbaşa bırakıyorum. Şimdilik bu kadar. Duru Hanım'dan fırsat buldukça yapmış olduklarımı paylaşıcam ve hatta en önemlisi  yeni şeyler yapıcam. Mesela şu an uyandı inceden inceden mıkırdanıyor, bak uyanmak üzeriyim annem gelse de alsa diye. En azındna yazımı bitirmeme fırsat verdi. 


Sevgiler benden ve kızımdan gelsin ... 








1 yorum:

  1. ben de bebeklerin tek renklerle sınırlanmasını pek sevmiyorum harika olmuş kelebekler benim için ne anlama geliyor bilemiyorum ama evimin içinde her yere konduruyorum özellikle mutfağımda bolca kelebek var

    YanıtlaSil

Image Map