Ahşap boyama Origami Tarifler # Sadece sevdim Gezmece görmece Image Map

30 Eylül 2013 Pazartesi

Kelebekli Ikea Panosu


Ikea'da bu kelebekli panoyu gördüğümde bayılmıştım, nereye asarım diye düşünüp almamıştım. Zaten Ikea'ya evin her tarafını ölçüp biçip gitmek gerek :) Sonra ben bunu kendim yaparı aslında düşüncesi kafamda uçışmaya başlamıştı. Uzun zamandır aklımda olan bir projeydi anlayacağınız ve sonunda denedim. Bence oldu siz ne dersiniz?  
Aslında en büyük mesele çerçeve bulmaktı benim için. Bu şekilde bir çerçeve ya denk gelmedi ya da ikeadaki panonun kendisinden pahalıydı. Sonunda bir gün gözüme çikolata kutusu ilişti ve  "evraka" Aynı aradığım çerçeveye benziyordu. Hemen kutu ikiye ayrıldı (kutunun kapağı da altı da aynı zaten, hani şu klasik kare çikolata kutuları) itinayla kat kat beyaza boyandı. Ardından sıra kelebekleri kesmeye geldi. Ama evde beyaz karton bulunamadı. Evde ne var ne yok araştırmaya başlandı, nerden bulunup kenara atıldığı bile hatırlanmayan ne beyaz ne de samanlı kağıt renginde karton bulundu. Çerçeveyle aynı renkte olması için o da boyandı. Ardından ölçüldü biçildi, kelebekler çizildi, bir adı var ama benim için adı hobi maket bıçağı olan alet ile kesildi ve çerçeveye yerleştirilip karşısına geçip keyifle bakıldı. 






Hala nereye asılacağı bilinmeyen zavallı pano kendisinden büyükçe arkadaşının yanına iliştirildi, ve poz vermesi istendi. Ardından eee bir de bunun boyalısı vardı dendi, bir de bir koşu suluboya kalemleri alındı. Öyle düşünmeden amaçsızca karalandı, boyandı ıslatıldı ve son halini aldı. Ama bence düz beyaz daha iyiydi, ilk fırsatta bir tane daha beyaz yapıcam nasılsa tak çıkar tasarlandı kendileri.

 Bugünlük benden ve hobi maceralarımdan bu kadar.

Herkese keyifli haftalar diliyorum.








2 yorum:

  1. Ama bu muhteşem olmuş, ben hazır sanmıstım okuyana kadar:) ellerine saglık!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahşap uygun bir çerçeve bulunsa aynısı gibi olabilir :)) ama hevesimi almış oldum işte :)

      Sil

Image Map