Ahşap boyama Origami Tarifler # Sadece sevdim Gezmece görmece Image Map

3 Eylül 2013 Salı

Eskitme Ahşap Tepsi



ahşap boyama eskitme tepsi

Ne zamandır ahşap boyama ile uğraşmıyordum, elime fırça boya değmedi. Tepsi hazırlayacaktım kayınvalideme sözüm vardı. Sonunda işin niyetine girdim, bayrama kadar yetiştiricem demiştim ve yetiştirdim. Sizinle de hemen paylaşamadım, kabul tembellik ettim yine paylaşmakta :)
Bu arada fotoğraftaki fincanları Hümeyra'nın Denizi'ne borçluyum. Düzenlediği çekilişte çıkmıştı, tepsiye de pek yakıştılar :)  Severek kullanıyorum fincanları, kulaklarını da çınlatıyorum :)

 
ahşap boyama dekupaj tepsi



vintage nescafe fincanı


Bu tepsinin de macerası çok. Aslında dekupaj kağıdı seçimini kayınvalideme bırakmıştım, o başka bir tane seçmişti. Ama çok daha koyu renkliydi kenarları, karanlık bir fonu vardı. Onu uyguladım tepsiye. Bu dekupaj işlerinde sevmediğim şey böyle tabiri caizse kabak gibi ortada kalıyor ya fotoğraflar, kenarlarına ne yapacaksın bilemiyorsun. En güzeli aslında kolaj yapmak bir kaçını bir araya getirip. Dediğim gibi yapıştırdım yapıştırmasına ama başladım düşünmeye kenarlara ne yapıcam. Boyalarla tamamlama yapsam renk çok koyu gidecek tepsinin güzelliği, lila çiçekler vardı ponpon fırçayla (adı böyle mi bilmiyorum hani şu yuvarlak sünger fırçalar,  benim için adı pon pon)başladım lila vuruşlar yapmaya ama ııı ııhh olmadı yakışmadı. Sonra tepsi girdi mi suyun altına yıkamaya :)  Dekupaj da gitti tabi. Sonra elimdeki dekupajlardan kendimce seçim yaptım ve işte sonuç. Peki kayınvalidem beğendi mi asıl önemlisi o, evet beğendi. Kullanamam ki ben bunu kıyıp da diyor, aldı koydu mutfağa orda sergileniyor :)

 



vintage nescafe fincanı


Yapım aşamalarından da bahsedeyim meraklısı ve ilgilisi için. Mutlaka yaptığım çalışmaları elimden geldiğince anlatmaya çalışıyorum.

Ben de çok blog gezip inceliyorum, bazen çok hoşuma giden çalışmalar görüyorum ama anlatılmayabiliyor. O yüzden elimden geldiğince anlatmaya gayret ediyorum. Olur da anlaşılmayan bir kısım olur ya da anlatmayı unutmuşumdur, sorabilirsiniz.
 
Her zamanki  gibi öncelikle zımparaladım. En sevdiğim renklerden biri olan Cadence Taffy reginde boyadım bir kaç kat. Kenarlara peçete dekupajı yapıldıktan sonra ortadaki dekupaj uygulandı. Yağlıboya eskitme tüm açık alanlara uygulandıktan sonra da sprey vernik atılarak işlemler tamamlandı.
 
İşte yapım aşamaları da bu kadar. Biz pek beğendik yine :) O kadar ki yine bol bol fotoğraf çekmişim. Umarım siz de beğenirsiniz.

Kahvelerimizi böyle güzel tepsilerle sunup ağız tadıyla kahvelerimizi içip hoş muhabbetler yapalım isterim hep birlikte. Sevgiyle kalın.


vintage fincan



ahşap boyama tepsi



eskitme ahşap tepsi



ahşap boyama dekupaj eskitme tepsi

 

14 yorum:

  1. Hem tepsi hem fincanlar çok güzel bayıldım eline sağlık canım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. biz de bayıldık :)) çok da mütevaziyim yine:)

      Sil
  2. Çok şık olmuş, ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. çok güzel olmuş ellerine sağlık.
    kayınvaliden de güzel günlerde kullanması dileğiyle
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. bayıldım :) benim de şu eskitme işini öğrenmem lazım artık. vakit ayırıp bir atölyeye gideceğim, şu anda karar verdim :):)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok da atölyelere gerek yok, biraz zamana ayırıp uğraştınız mı oluveriyor :)

      Sil
  5. Çok hoş olmuş.
    Fincanlar da bir o kadar güzel;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler, fincanlar baş tacım zaten :))

      Sil
  6. Çok zarif bir tepsi olmuş, ellerinize sağlık, fincanlarla da çok uyumlu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. uyumlu değil mi :)) Çok teşekkür ederim

      Sil
  7. İnanilmaz begendim elinize saglik..ben de yeni yeni ilgi duyuyorum bu konulara.eskitme nadil yapilir merak ettim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindim. Aslında eskitme yapmanın bir çok yolu var. Ama benim gönlüm yağlı boya eskitmede :) Tek yapmanız gereken uygun renkteki yağlıboyayı eskitme yapılacak alanlara hafif hafif sürmek, biraz bekletip parmağınızla ya da peçete yardımıyla boyaları dağıtarak gölgeli bir hal almasını sağlamak. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

      Sil
  8. Yoğun tempoda hayat akıp giderken blog arkadaşlarımı ziyaret edemez oldum.kulağım bile yeni çınladı İnan bana:)tepsi çok güzel olmuş.kayınvaliden güzel günlerde kullansın.ne şanslı senin gibi bir gelini var.sevgiler

    YanıtlaSil

Image Map