Ahşap boyama Origami Tarifler # Sadece sevdim Gezmece görmece Image Map

23 Eylül 2013 Pazartesi

Enfes Bir Tat, Cornflakesli Çıtır Tavuk


Cornflakesli Tavuk  tarifi

Yeni bir tarif denedim. Arkadaşımın annesi yaparmış, ballandıra ballandıra anlatınca dur bir deneyeyim dedim. Ama her şey göz kararı, kendimce damak zevkimize göre ayarladım her malzemesini. Hatta ismini bile bilmiyoruz ama benim için "cornflakesli çıtır tavuk" artık o. Sonuç ise kesinlikle çok başarılı, çok lezziz. Hatta eşimin "son yıllarda yediğim en harika yemek" yorumu ile kendisinden tam not almayı da başardığımı haklı bir gurula belirtmek isterim. Evet evet biliyorum yine çok mütevaziyim, huyum kurusun  :))

"Eee tamam, bırak kendini övmeyi de ver bakalım tarifi" der gibisiniz, hisssediyorum :)  O zaman işte tarif.

  
Malzemeler:
tavuk (ben bonfile kullandım)

soğan
havuç
yeşil biber
un
süt
cornflakes
kaşar
baharatlar (arzunuza göre)
tuz
 
Yapılışı:
Tavukları küçük küçük kuşbaşı doğruyoruz. Soğanları da doğradıktan sonra tencerede tavuk ve soğanları soteliyoruz. Damak zevkimize göre arzu ettiğimiz baharatları ve tuzu ekliyoruz. (Ben tavukta köri, kimyon ve fesleğene bayılırım. Kesinlikle tavuğa bu üçü çok yakışıyor. Zaten eşim bana çeşnicibaşı ünvanı verdi evde :D ) Bir diğer önemli husus da soğan yemeğe çok yakışıyor, az olmayacak. Nerdeyse tavuk kadar soğan koyum ben. Sonra bu karışımı boracamın tabanına yayıyoruz. Ardından ince ince doğranmış biberleri ve rendelenmiş havuçları soteliyoruz. tuzunu ilave ettikten sonra un koyuyup şöyle bir karıştırıyoruz ve sütünü ilave ediyoruz. Un ben 1 silme yemek kaşığı kadar koydum, sütü de cıvık bir hal alana kadar koyuyoruz. Karışım katı olmayacak, bilakis gayet cıvık olacak, zaten un sayesinde fırında pişerken de katılaşacak. Çok kaynatmadan ısıttıp tavukların üzerine yayıyoruz. En son cornflakesleri avucumuzun içinde kırıp kırıp üzerini kapatıyoruz. 180 - 200 C sıcaklıkta fırında pişiyoruz. Conflakeslerin üzeri kızarmaya başlayınca rendelenmiş kaşar serpip kaşarlar eriyene akdar fırına tutuyoruz ve sonra servis edip afiyetle yiyoruz.

Dipnot: Benim yaptığım hataya düşüp biberler acı mı diye kontrol etmeyi unutmayın. Eğer acıyla aranız iyi değilse benim gibi mideniz isyan bayrağı çekebilir :))  Peki ya eşim? Bir acı sever olarak benim midemin aksine onun midesi bayram etti :) Ama o acıya rağmen yemeğe bayıldım, doğruya doğru, yemeğe acı da çok yakışıyor. Acı biber daha az miktarda konulup ayarlanabilir ya da pul biber kullanılabilir. Dedim ya tamamen damak tadınız önemli burda.


Sevgi ve afiyetle kalın...

Cornflakesli Çıtır Tavuk



 
Cornflakesli Tavuk

 

7 yorum:

  1. Afiyet olsun :) ben bu tarifi bir toplantıda yemiştim ama denemek aklıma gelmemişti, senin tariften yaparız artık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. acısının etkisi miydi bilmem ama biz pek bi sevdik :)) size de şimdiden afiyet olsun :)

      Sil
  2. güzel bir tavuk yemeği tarifi, eline sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Çoookyakışır mısır gecvrekleri tavuğa ben şnitzel yapınca da kullanırım neler koymuyorum Allahım o un karışımın içine bunu da denemek istiyorum inanılmaz meak ettim şimdi..

    Sibel kelebeğim..izlemeye geç aldığım için bağışla beni..
    Kelebekli projelerin çok güzel kelebekli panoyu hediye edebilirsin:) eminim alıcısı çok mutlu olacaktır..

    Son olarak yorumlardan kelime doğrulamayı kaldırırsan sanıyorum ki yorum yapanların sayısı oldukça artacaktır..;)

    Sevgiler hayırlı cumalar..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı bir tarifle deneyeceksen biizimle de paylaş ama :)
      Estağfurullah, kusur mu var bağışlayayım. Memnun oldum izlemeye almana. Hımm kelebekli pano beğenen birine hediye edilebilir doğru söylüyorsun.
      Ve pek tabi kelime doğrulama konusunda uyarın için teşekkür ederim, farkında değildim.

      Hayırlı cumalar

      Sil
    2. Paylaşırım denersem merak etme..
      Sevgiler sana.

      Sil

Image Map