Ahşap boyama Origami Tarifler # Sadece sevdim Gezmece görmece Image Map

12 Eylül 2013 Perşembe

Balkonda Biber



İş bilmez iki heveskar eşimle ben, ilk seneki başarısız denememizden sonra bu sene balkonda biber yetiştirmeyi başardık. Üstelik 3 tane minnacık mahsulümüzü de aldık; yavaş yavaş, sindire sindire afiyetle ve büyük keyifle yedik bile :) 
 
Geçen yıl tohum olarak almıştık. Ailelerimizin  "tohum mu ?" şeklindeki tepkilerine karışılık bizdeki "ne var ki?" tepkisinin ne kadar da anlamsız olduğunu farketmemiz pek de geç olmadı. Çünki sonuç hüsrandı. Biraz fazla derine dikmişiz çıkamadan gün yüzüne heba olup gittiler. Bu sene fide aldık ve 3 adet mahsulümüz oldu :) Bir pazar kahvaltısında balkonda büyük keyifle yendi. Tadı damakta kaldı, işi büyütme kararı alındı. Seneye daha genişçe saksılarda domates, biber ve roka yapmayı planlıyoruz. Şimdi üzerinde 1 adet daha ve bir kaç da çiçek var. Belki verirler, bekliyoruz bakalım.
 
 
 
 
Şehirleşen hayatın getirisi bunlar maalesef. Topraktan, yeşillikten mahrum yaşıyoruz, balkonlarda sakıslarda bir heves yapıyoruz minnacık çaplı tarımımızı. Binalardan baharın geldiğini gittiğini farkedemez oluyoruz, ne acı. Allah'tan yine biraz da olsa bahçeli siteler var, sanırım insaoğlunun buna özlemini keşfediyorlar da sınırlı alana ne kadar çok bina sığdırıp ne kadar çok kar ederiz düşüncesinden sıyrılmaya başladılar. Özellikle çalışanlar eve hasret yaşıyoruz. Evde geçirilen vakit o kadar az ki! Onu da verimli, keyifli geçirmek gerek. Biz yine şanslıyız, balkonda oturma lüksüne ! sahibiz. Ama çoğu sitede her yer bina, balkonda görebildiğin tek şey ya bina, ya trafik.
 
Yaa işte böyle biberden nerelere geldim :) 
 
Kendinize iyi bakın, doğayla barışık huzur içinde yaşayabilmek dileğiyle
 
 




1 yorum:

  1. tazecik biberlerim varrrr. :)
    şu an en az 10 tane potansiyel biber var, çiçekleri eksik saymışsın

    YanıtlaSil

Image Map