Ahşap boyama Origami Tarifler # Sadece sevdim Gezmece görmece Image Map

27 Ağustos 2013 Salı

Evimizin Yeni Sakinleri





Yeni sakinlerimiz ile birlikte artık evimizde 4 canlıyız, Tostos ve Concon :)

Bu iki sevimliyi görünce dayanamadık; alalım mı, bakabilir miyiz, olur mu, neden olmasın derken baktık ki almışız, benim ağız kulaklarda çocuk gibi sevinmişim, eşim de benim bu halim karşısında şaşkın ve mutlu :)

Aslında insanlara genelde soğuk geliyor su kaplumbağaları ama bence çok sevimliler. Biraz zaman tanımak gerek diye düşünüyorum. Beraber vakit geçirip, harektlerini tepkilerini görünce içiniz ısınıyor. Mesela eşim çekimserdi başta, biraz da ben çok istiyorum diye ses çıkartmamıştı ama şimdi bakıyorum benden meraklı, ilgi arsızı yapacak Tostos ile Concon'u.





Fotoğrafların hiç birinde ikisi birarada değiller. Bir türlü birlikte yakalayıp çekemedim. Çektiklerimde pek güzel çıkmadı. Zaten fotoğralarını çekmek zor oluyor. Henüz tam alışamadılar. Ürküyorlar, korkup taşın altına saklanıyorlar :)  Daha odaya girdiğinizde sıradışı hareketliliği farkedip kaçışmaya başlıyorlar, nasıl farkediyorlar hemen hayranım. Fotoğraflarıda nerdeyse hiç hareket etmemeye çalışarak çektim. O zaman gösterdiler yüzlerini :)



 

Yalnız bir konu var, ben de dikkat çekmek isterim. Kaplumbağaları genellikle küçük havuzlarda satıyorlar. Ölüm fanusu deniyor bunlara, aşağıda fotoğrafını ekledim. Eğer bu havuzlarda bakılırsa aslında farkında olmadan yavaş yavaş ölümlerine sebep oluyormuşuz. Nedeni de kas gelişimleri için daha derin bir suda yüzmeleri gerektiği. Ve tabi sonra çıkıp durabilecekleri karasal bir alanda olması gerekiyor. Ayrıca suyun sıcaklığı da mutlaka 28 derece civarı olmalıymış. Uygun koşullarda bakılmaz ise akciğerleri ile ilgili sorunlar yaşayıp hastalanabiliyorlarmış. Biz de ilk fırsatta onlara daha uygun bir akvaryum aldık. Eğer kaplumbağanız varsa ya da almayı düşünüyorsanız lütfen bu bilgileri göz önünde bulundurun. Aksi halde bu sevimli dostlarımıza istemeden de olsa eziyet ediyor olabiliriz.





İşte biz bu şekilde bir yaşam alanı hazırladık Tostos ile Concon'a :)  O kadar küçükken alıp, derin olmayan sularda bakmış olmalılar ki ilk başta adam akıllı yüzmeyi bile beceremiyorlardı :)  Bir tanesi daha küçük olanı yani Concon daha çabuk adapte oldu. Ama Tostos çok zorlandı, akvaryumun camına tutuna yüzüyordu sonra da yorulup kendini salıyordu aşağıya, şaşkoloz :)) Bir de ani bir ses geldiğinde dışarıdan ya da evde ani bir hareketlilik olduğunda eğer yüzüyorlarsa başlıyorlar çırpınmaya deli gibi, kaçışıyorlar hemen. Sonrasında tabiki taşın altına sıkıştırıyorlar kendilerini. Bize yavaş yavaş alışıyorlar, yem vereceğimizi anladıklarında başlıyorlar yüzeye doğru yüzmeye. Concon yemi arada ağzından kaçıyor, kaçırmamak için ön elleri ile setekliyor kaçmasın diye :) Bu haleri pek bi sevimli. Varlıkları eve bir hareket kattı. Anlayacağınız yeni sakinlerimizle ev hayatı daha bir keyifli hale geldi .
 
Ailemizin yeni fertleriyle size musmutlu, keyifli haftalar diliyoruz :)

Sevgiye kalın.







 

 

6 yorum:

  1. su kaplumbağalarına bayılıyorum. benim de sevdiceğimin hediyesi Şanzelize ve Mayk vardı :) Sizin gibi ben de yaşamaları için en uygun ortamı yaratmaya çalıştım. Güzel bir akvaryum, 28 derecede su... ama evim soğuk olduğu için kurumak için taşa çıktıklarında üşüttüler. Ne yaptıysam olmadı, yavrucuklarım öldü. Hala çok üzülürüm. Sizin tospitoşlarınızın yuvası harika görünüyor, onlar adına çoook sevindim :) ara sıra böyle resimlerini paylaşırsanız ben de hasret gideririm :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok dayanıklı olarak bilinirler ama uygun koşullarda işte. Üzüldüm siizn adınıza :(
      Elbette ara ara paylaşırım fotolarını, maceralarını da anlatırım :)

      Sil
  2. merhabalarrrr
    nasil sey bunlar boyle:)cok mutlu gorunuyorlar
    sevgilerimi yolluyorum bahcemden...

    YanıtlaSil
  3. Merhaba canım,
    Bloğunu yeni keşfettim ve çok sevdim :))
    Bizde de var bir tane kocaman oldu. 3 yaşında :))) Bakımları büyüdükçe zorlaşıyor. Ama yine de onları seyretmek çok güzel :))
    Seni izlemeye aldım, bana da beklerim...
    http://fatoscatadlar.blogspot.com/
    Güzel paylaşımlarda görüşmeyi diliyorum.
    İzmir'den kucak dolusu sevgiler...

    YanıtlaSil

Image Map