Ahşap boyama Origami Tarifler # Sadece sevdim Gezmece görmece Image Map

20 Mayıs 2013 Pazartesi

İyi Haftalar ...






Orkideler çok nazlı çiçekler ama bir o kadar da zarif ve güzel. Düğünümüzde eski çalıştığım işyerindeki arkadaşlarım beyaz orkide göndermişlerdi. Bu güzel jestleri karşısında çok duygulanmıştım ve de çok sevinmiştim. Ama maalesef kısa sürede çiçeklerini döktü, ömrü pek uzun olmamıştı. Ama meğer ben öyle sanmışım. Çiçekten anlamayan ben, cehalet işte :)  Bu sene inat ettim, ben bu işi kotarırım dedim ve gördüğünüz bu güzel orkideyi aldım. Nasıl bakarım, nasıl yaşatırım diye araştırıyordum. Arkadaşımlarımdan öğrendim ki orkideler senede 1 kere çiçeklenip bir süre sonra da çiçeklerini dökermiş. Çiçek dökümünden sonra o upuzun dalının kuruması beklenir ve kuruyunca en dipten kesilirmiş. Yapraklarının yaşaması ve sağlıklı olması yeterli. Bir sonraki sene tekrar sapı uzayıp çiçeklenirmiş. Yani ben beyaz orkidemi öldü sanıp boşu boşuna atmışım. Bunu öğrenince daha da üzüldüm. Ama Allah nazarlardan saklasın yeni orkidem gayet sağlıklı şu an. 

Büyük bir keyifle bakıp ilgileniyorum, onunla konuşarak seviyorum. Annem menekşeleriyle konuşurdu, anlamazdım o zamanlar. Yaşla mı ilgili bilinmez ama herhalde yaş kemale erince çiçeklerle de konuşulabiliyormuş. 

Herkese neşeli, keyifli, huzurlu bir hafta diliyorum. 







5 yorum:

  1. canım çekimi senmi yaptın çok güzel görünüyo çiçekte rengi de harika

    YanıtlaSil
  2. orkideye bayılırım ama bakamıyorum bu nazlı çiçeğe :/
    sena dursun olarak izliyorum bana da beklerim..

    YanıtlaSil
  3. Kurumuş çiçeklerinize ya da ölmek üzere olan çiçeklere vitamin haplarından 1 adet büyük çüçeklere yarım adette küçük çüçeklere ezerek toz halie getirip suyla karıştırıp toprağına dökerseniz çiçek canlanır ve daha parlak olur. dikkat edin fazla olmasın o zaman kökünü çürütürsünüz. Ayrı bi şişede çiçeklerinize koymak için suyunuz olsun dinlenmiş olur hem hemde yumurtayı haşladığınız ( tuz atmayın ) suyuda eklerseniz toprağa gübre etkisi veriyor. hatta ben5 kiloluk suya yarım çay kaşığı süt koyuyorum. :)
    İş yerinde arkadaşımın çiçeği orkidesi bayağı yıpranmıştı içim ezildi çiçeğe resmen aldım ben bakarım dedim. yarım vitamin koydum çiçek yerlerinden çiller verdi arkadaşımda sevindi bende :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öneriler için teşekkür ederim, hemen eve gidince uygulayayım. Çiçekleri canlılığını yitirmeye başladı bu aralar, vitamin takviyesi yapayım o halde.

      Sil

Image Map