Ahşap boyama Origami Tarifler # Sadece sevdim Gezmece görmece Image Map

7 Ekim 2013 Pazartesi

Çikolata Kremalı Muzlu Muffin


 
 
Herkese iyi haftalar. Umarım her günü bir öncekinden daha da güzel geçecek, keyfimize keyif katacak bir hafta bizi bekliyordur.
 
Geçen hafta bu cupcakelerden yapıp ofiste dağıttım, sizle paylaşmak bugüne kısmetmiş. Haftaya güzel başlamak için iyi bir yöntem. Siz mutlu, yiyenler mutlu, ortam güzel daha ne olsun :) İster ailenize, ister işyerinizde, ister komuşlarınıza yapıp afiyetle yiyebilirsiniz. 
 
Tarifini de vericem ama söz konusu kek olunca benim için her şey göz kararı. O yüzden birebir uygulamak yerine tecrübenizi de katmanız gerekebilir tarif için :)  Malum bardaktan bardağa bile değişebiliyor. 
 
 
 
Kek Malzemeleri  (22 - 24 adet cupcake için ama sizin 12li muffin kalıbınız var ise yarım ölçü yapın)
 
3 yumurta

1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvıyağ  (ben çok yağlı sevmediğinden 1 parmak kadar az koyuyorum)
1 su bardağı süt
alabildiğince un
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
muz
 
Krema Malzemeleri
1 kutu krema (mümkünse Sek ya da Tikveşli olsun, kıvamları daha yoğun)
1.5 paket bitter çikolata
kremşanti
pudra şekeri
 
Yapılışı: Önce kremayı hazırlamak gerek. En azından 4 - 5 saat buzdolabında dinlendirmek gerek, hatta geceden kremayı hazırlayabilrisiniz. Ama aceleniz varsa (yapmışlığım var :)  ) buluğa atıp iyice soğuttuktan sonrada kısa sürede kremanızı hazırlayabilirsiniz ama makbulü tabi ki normal şekilde soğutmak. Kremayı ocakta hafif ısıtıyoruz, içine çikolataları kırıyoruz ve iyice eritiyoruz. Sonra bu karışımı buzdolabında bekletiyoruz. Yeterince bekledikten sonra pudra şekeri ve kremşantiden bir miktar katıp mikserle yüksek devirde çırpıyoruz. Çırptıkça yoğun bir kıvam alacak ama kremşanti eksik ise ilave edebilirsiniz. Kremşantiyi 1 paket olduğu gibi koymak yerine kontrollü koymakta yarar var.  Bu arada bu tarz kremalara labne peyniri ya da krempeyniri de koyulabiliyor, damak tadınıza uyuyorsa kremşantiyi eklemeyip ya da daha az koyup bu peynirlerden de ilave edebilirsiniz.
 
Kek için fırınımızın sıcaklığını 180 C ye ayarlıyoruz. Yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra yağ ve sütü ekliyoruz. Un, vanilya, kabartma tozunun birini ekliyoruz. Kıvama geldikten sonra diğer kabartma tozunu ekliyoruz (çok fazla karıştırmıyoruz),  ardından püre yapılmış muzu ekliyoruz. Kalıplara döküp pişiriyoruz. Süre vermiyorum, benim gibi kendini mikrodalga zanneden bir fırınınız varsa 20 - 25 dk rahatlıkla yetebilir ama 40 dk a kadar yolu var :)
 
Kremayı cupcakelerin üzerine sıkıp, üzerini benim gibi şeker hamurlarından elde ettiğiniz süslemelerle ya da fındık, hindistan cevizi, hazır süsleme şekerleri gibi ürünlerle süsleyebilirsiniz.
 
Ardından afiyetle, hep birlikte, mutluluk saça saça yersiniz.
 
 
Tekrar iyi haftalar, sevgiyle kalın...

 
 
 



 


 

2 yorum:

  1. Çok lezzetliydi. :) Sevinçle yedim Ellerine sağlık .

    YanıtlaSil
  2. keklere karşı soğuk davranan, severek yemeyen bana karşı,
    kekin sıcak yüzünü gösterdi, ailecek severek yedik :)

    YanıtlaSil

Image Map