Ahşap boyama Origami Tarifler # Sadece sevdim Gezmece görmece Image Map

7 Mart 2013 Perşembe

Peçete Dekupajlı Saksım



  
saksıya peçete dekupajı uygulaması


Eveeet o herkeste gördüğüm ikea saksılardan artık bende de var, hem de peçete dekupajlı. İlgilenenler mutlaka bir çok yerde örneklerini görmüştür, ben de imrenerek bakıyordum kiii sevgili arkadaşım ikeaya gittiğinde bana da aldı bu saksılardan ve beni çok da mutlu etti. Burdan ona tekrar teşekürlerimi sunmak istiyorum.

Saksılarıma kavuşmuşken hiç vakit kaybetmeden yine o çok beğendiğim peçetemi uyguladım. Dekupaj peçeteyle çok daha güzel oluyormuş bunu anladım. Sanki direkt kendi baskısı gibi duruyor. Elimde bir saksım daha var, ama henüz onu nasıl değerlendirmeliyim karar veremedim. 

Başta peçete büyük gibi geldi, olmayacak sandım ama olmalıydı. O peçeteyi bu saksı için hayal etmiştim ve şimdi "olmaz" olmazdı. Bu gibi durumlarda saplantılı oluyorum sanki, kafamda bir şey kurguladıysam, hayal ettiysem ve ben bunu yaparım dediysem olmalı. Aksi halde inanılmaz üzülüyorum. Tabi o "olmaz artık"ı kabullenene kadar tüm inatçı ve kararlı kişiliğim ortaya çıkıyor, denenmedik yöntem kalmıyor. Gerçi bu peçete işinde çok zorlanmadım, keserek kullandım sorun kalmadı. Ama o takıntılı hallerimden bir iki örnek vermek isterim ve arzu edeseniz doyasıya gülebilirsiniz halime hiç gocunmam :)  keza biz öyle yapıyoruz.

Mesela evde bir kiler operasyonu vardı ki sormayın. Önce ben çizdim kafamdakini aldım marangoza götürdüm, hem çok pahalı bir fiyat çıkarttı hem de benim dediğimi yapmadı bir de bana "o öyle olmaz" dedi. İyi dedim ben de sen bilirsin. Sonra şu büyük yapı marketleri gezdik, tam da kafamdakini yakalayacak gibi bir ürün. Aldık geldik, laf aramızda kalsın iki mühendis süper hesaplama yapmışız ki monte raf sistemi kilerde istediğimiz yere yerleşmedi.
 Evet biz de kendimizi kınıyoruz :)  Eşim gayet pozitif, oraya olmazsa buraya olur diye işi kurtarmaya çalışırken ben koridora oturdum dokunsan ağlayacak durumdayım. Sonra elimi çektim kilerden ona bıraktım, küstüm anlayacağınız kilere. Hayalimdeki olmadı ya, içim ısınmadı hala.

Bir diğeri de evlilik hazırlıkları sırasındaki mutfak masası arayışım.Ya herhalde mutfak masasına bu kadar takan hem de böyle bir dönemde herhalde benimdir. Herşeyi çok sorunsuz seçtim ve aldım ama mutfak masası olmadı. İnanın mağazanın aramadığım şubesi kalmamıştır. İstanbul, Balıkesir ve çevresi, Trakya bölgesi :)  En son bir şubeye teşhirde varsa o da olur dedim, adam halime gülmeye başladı "o kadar yani" diye takılmadan da edemedi.  Fabrikasını arayıp üretim planlarına da karışacaktım ama ithal ediyorlarmış oralara kadar elim uzanmadı :) Sonuç ne oldu peki, ben o masayı bulamadım ama sandalyelerini bir şubede buldum. Onun yerini tutacak başka masayı da Balıkesir'de buldum, çeyiz niyetine üşenmedim oralardan taşıdım.

Ama ben size peçete dekupajı yaptığım saksılarımı analtıyordum. Bu konulara nasıl geldim şimdi ben. Neyse daha fazla uzatmadan son bir fotoğrafla noktalıyorum.

Keyfiniz, ağzınızın tadı hiç kaçmasın der,  hep hayallerimize ulaşabilmeliyi diler ve sevgiyle kalın derim.


saksıya peçete dekupajı uygulama



9 yorum:

  1. Ne kadar hoş olmuş..Her yerde herkes de göre göre sıkılmıştım şimdi bende benimkini paçeteleyeceğim :))

    YanıtlaSil
  2. tam da bahara yakışır hale gelmiş:)

    YanıtlaSil
  3. Zevklerimiz ne kadar da uyuşuyor:) Bende de var o saksılardan ve onlara uygun peçete arıyordum, "lafı ağzımdan aldın" derler ya, onun gibi bişey olmuş:)
    Çok çok güzel yapmışsın, ellerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  4. çoook güzel olmuş. o saksıları hep sevmişimdir ama o peçete olamsa bu kadar güzel olamazdı :) hangi peçeteymiş o biz de bulsak :):)

    YanıtlaSil
  5. bu saksılardan bende istiyorumm :)
    nede güzelleştirmişsiniz ellerinize sağlık :)
    banada beklerim görüşmek üzere sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Cok hos olmuslar.ikea kiskansin.

    YanıtlaSil
  7. Bu çok güzel olmuş canım harika bayıldım bunları nerden bulabiliriz bu saksıları çok ciciler ben beyazı çok severim almak isterdim bulsam :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ikeanın meşhur saksıları bunlar, bir kaç boyu var bildiğim kadarıyla. Oralarda var mı İkea bilmiyorum ama netten de satış yapıyorlar. İlgilenirsen linki aşağıda
      http://www.ikea.com.tr/urundetay/20186101/skurar_saksi.aspx

      Sil
    2. burda yok canım ama netten almayı düşünrüm çok teşekkür ederim :)

      Sil

Image Map