Ahşap boyama Origami Tarifler # Sadece sevdim Gezmece görmece Image Map

4 Mart 2013 Pazartesi

Eskitme Ahşap Sehpam


Ahşap boyamada en sevdiğim şey eskilere yeniden hayat vermek. Evde gözünüze artık hoş gelmeyen ve atmaya kıyamadığınız ya da belki de sizin için anısı olan (özellikle de bizim gibi herhangi bir şeye fazlasıyla anlam yükleyebilme ve hemen duygusal bağ kurabilme yetisine!! fazlasıyla sahipseniz)  eşyaları geri kazanmak için onları boyamak ham ahşap alıp boyamaktan daha çok zevk veriyor bana. Aşağıdaki sehpada üniversite sonrası işe girdiğimdeki o ilk heyecanları hatırlatıyor bana. Artık çocukluk devri kapanmış, kendi ayakları üzerinde duracak, sorumlulukları artmış bir kızın devri başlıyordu. Evimi tutmuş, ufak tefek kendi çapımda eşyalarımı almıştım. Bu sehpada onlardan biri işte. Annemlerde duruyordu, annem de atmaya kıyamamış. Hemen alıp eve getirdim ve işte sonuç.



eskitme ahşap boyama sehpası





mumla eskitme ahşap boyama sehpa



Kısaca nasıl yaptığımdan da bahsedeyim. Öncelikle sehpayı zımparaladım ve kesinlikle en sevimsiz kısmı burası.
Zımparalama işlemi bitince güzelce temizleyip bir kaç kat beyaza boyadım. Sonra kenarlarına yani eskitme yapmak istediğim yerlere boya sürdüm. Bunun için nil yeşili sedefli bir boyadan seçtim. Ben beyazın altından böyle renkli boya çıkmasını daha çok yakıştırıyorum. Tabii zevk meselesi bu. Sonra tekrar üzerini beyaza boyadım ve kurumasına yakın zımpara ile eskitmelerini yaptım. Son olarak da üzeri için kelebekler kesip üzerine dekupaj uyguladım.


ahşap boyamada zımpara ile eskitme yöntemi


Severek kullanıyorum sehpamı, sıcak bir görüntüsü oldu. Hem benim için anısı olan hem de emeğimi ortaya koyarak yaptığım sehpam ile çay kahve keyfi yapmak daha da keyifli oluyor.


Herkese keyifli haftalar diliyorum.


Sevgiyle, keyifle kalın... 



mumla ve zımpara ile eskitme yöntemi


5 yorum:

  1. Ayyy bu harika canım ellerine sağlık çok cici olmuşşşş

    YanıtlaSil
  2. Muhteşem olmuş! Ellerine, emeğine sağlık kelebek:)
    Böyle eserleri görünce benim de ahşap boyama isteğim artıyor, ama henüz denemek kısmet olmadı:)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel olmuş.Her geçen gün ben bu ahşap boyama işine daha çok ısınıyorum..
    Eline sağlık :)
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Merhaba ben blogun yeni üyesiyim.Eserlerinize bayıldım çok güzeller emeğinize sağlık.Bende sizi blogma bekliyorum sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. harıka otesı bır guzellıkte olmus elınıze saglık

    YanıtlaSil

Image Map