Ahşap boyama Origami Tarifler # Sadece sevdim Gezmece görmece Image Map

30 Mayıs 2014 Cuma

Bebek Odası ve Hastane Kapı Süslerimiz




Kapı süslerimizi bitirmiştik, sonunda fotoğraflarını da çekebildim de paylaşabiliyorum. Gerçi evin bir çok kısmı gibi bebek odası da tam anlamıyla güneşten tam nasibini alamıyor. Haliyle fotoğraflar çok iç açıcı olmadı. Mekanın darlığı ve koca karnımın izin verdiği ölçüde :) kadrajı ayarlayabildim. 

Neden iki tane kapı süsü yaptım?  Aslında hastane odasına takma konusunda kararsızlığım vardı. O anda sanki onunla uğraşılmaz, gözüm görmez bile diye düşünüyordum. Sonra neden yapmadım pişmanlığı yaşamak adına neden yapmayayım ki dedim. Bu seferde onu hastaneye götür sonra gel odasına tak, mikrop olur gibisinden kuruntulara kapıldım. Eee ben de vakit de bol, sonta bir tane de hastane odasına yaptım :)) Zaten bu iş uzarsa oyalanmak adına daha neler yaparım kestiremiyorum. Hani bir yanım bu işe gitmeme böyle işlere zaman ayırma olayını da sevmedi değil :) 






İnternette satın alabileceğiniz ya da benim gibi fikir edineceğiniz çok fazla kaynak var. Klasörümde o kadar fotoğraf vardı ki, kafamda da bir sürü fikir. Ben bu gördüğünüz kapı süsü fikrine meleğineli sitesinden kapıldım. Sitede farklı ürünler de mevcut, satış da yapıyor anladığım kadarıyla. Bir inceleyin derim. 

Ben nasıl yaptım kısaca bahsedeyim. Elimdeki malzemeleri değerlendirdim ilk başta. Mesela bende bükülebilir incelikte tel vardı, o çerçeve formunu öyle yaptım. Ama siz alt kısmı gerçek daldan da yapabilirsiniz. Çok daha güzel bir sonuç çıkabilir ortaya. Ya da kırnap ipine dolamak yerine kahverengi keçe ile kaplayabilirsiniz. Çerçeve formunu oluşturduktan sonra sırada çiçekleri yapmak vardı. Hazır çiçek kullanabilirsiniz, kurdeleler bağlayabilirsiniz ya da sadece kelebekler kondurabilirsiniz. Ben şu yazımdaki yöntemle yaptım çiçeklerimi. Tek fark orda peçete kullanmıştım, burda ise pelür kağıt kullandım. Bir sarı bir pembe olacak şekilde kağıtları dizerek yaptım. Kelebekler ve kuşlar keçeden, baba- anne ve yavru kuş kalıplarını kendim çıkarttım yine. Kuşların bacakları da çerçevede kullandığım telden yapıldı, üstüne desenli bantlar sardım. Tülü kapıya dolayıp, süsümüzü de ortasına oturttuk mu sonrası karşısına geçip keyifli keyifli seyretmek :)) 

İnsanın elinin altında malzeme olması güzel. Bazen diyorum bu kadar malzeme ne olacak, görüp görüp alıyorsun ev doluyor sonra nereye koyucam diyorsun ama işte gün gelip lazım olduğunda malzeme peşinde koşmayıp değerlendirmek güzel oluyor. Hem itiraf etmeliyim ki ben o malzemelere sahip olmayı da seviyorum, onları almak bile keyif veriyor bana :) 








kız bebek kapı süsü


Hastane odası için yaptığım kapı süsümüz daha sade. Bu kapı süslerini yaparken yerimde oturup bir şey yapmamam gerekiyordu. Önceki yazımda basetmiştim bizim kız gelir gibi yapmış bizi biraz telaşlandıormıştı. Doktor ciğerlerinin gelişimine zaman tanımak adına iğne yapmıi ve biraz doğumu ertelemeye çalışarak önlem almıştı. İşte o dönemde evden çıkamayacağımdan büyük kağıda çıktı almaya da gidemezdim. Ben de oturdum kendi kalıbımı kendim çıkarttım. Ehhh fena da olmadı hani :) Bu keçe işlerinde bence en önemli kısım kalıp çıkartmak gerisinde bir şey yok. Dik, elyaf doldur. Acaba ben mi çok hafife alıyorum? Elbet başka püf nokta. Olaya şöyle bakıyorum sonunda ben mutlu oldum mu sonuçtan, oldum ee tamam o zaman :) 


kız bebek kapı süsü yapımı


İşte benim Zeynep Duru kızımın kapı süsleri. Allah hayırlısıyla gelmesini, kucağımıza almasını nasip etsin. Yoksa gerisi esasen boş, tüm bunlar ne ki... 


Sevgiler gelsin bizden size

İyi haftasonları 

28 Mayıs 2014 Çarşamba

Çıtı Pıtı Lavanta Keselerimiz



dantelli pembe lavanta kesesi


Bizim kız geliyor mu gelecek mi derken ben de hazırlıklarımı tamamlayabildim. Lavanta keselerimiz de bitti sonunda. Tam da istediğim gibi çıtı pıtı sevimli mi sevimli mi lavanta keselerimiz oldu; çok da mütavaziyim dimi   :) 

Lavanta keselerinin hikayesi çok. Öncelikle uzun zamandır istediğim dikiş makinasına kavuştum, eşimin hediyesi. Eee dikiş makinası da gelince lavanta keselerini hazırlamadan olmazdı. Makinaya da hemen adapte oldum, ben annemin o eski döküm makinası gibi zannediyordum. Üstesinden hemen gelemem anneme diktiririm diyordum ama meğer basitmiş. En azından böyle lavanta kesesi gibi basit şeyleri dikebiliyorum, kalkıp elbise falan dikme gibi uçarı fikirlerim yok yani şimdilik, sonra neden olmasın  :) 




Asıl işin ilginci malzemeleri bulmakta çok zorlanmış olmam. Alt tarafı pembe üzerine beyaz puantiyeli kumaş ile tül dantel kurdele arıyordum. Buralarda bulmak ne zormuş. Sonunda kumaşı netten aldım, o da tam göründüğü gibi gelmedi ama işimi gördü. Asıl beni delirten dantel oldu. Şu an gülüyorum halime hatta siz de güleceksiniz ama o an o hamilelik buhranları ile hiç de komik olmuyor :) Karnım burnumda zaten zor zar yürüyorum, iki dakikada yoruluyorum kalktım dükkan dükkan geziyorum ama arkadaş sanki tek biri gitmiş mal almaya o da sadece bu danteli almış gelmiş bütün dükkanlara dağıtmış sanki. Ya hepsinde aynı model olur mu? Hadi olur, olur da bir de o dükkan sahiplerinin triplerine maruz kalmak var ya işte o kısmı beni benden aldı. Başsa desen yok mu diyor mu, sanki çok acayip bir soru sormuşsun da o ilk defa böyle bir soru ile karşılıyormuş gibi yüzünde şaşkın yarı kızgın bir ifade ile nasıl başka diye sorar? Hem de yine sözlemiş gibi bunu birkaç dükkan sahibinden birden duydum :)  Aaa bir de almadan çıktın diye bozulanlar var, halbuki mutlaka beğenmiş olmalıyım :) Asıl numunelik olan seni saf yerine koyan satıcı tipinden de bahsedeyim. Güzel bir desen buldum beğendim ama beyaz değil. Beyazı yok mu diye soracak oldum pişman olmam hiç gecikmedi :) Adam çıkarttı başka desen hem de daha geniş işte bu diyor. Adama nazikçe açıklıyorum bak bu daha geniş işte deseni farklı. Yine yüzde o ifade olu rmu aynısı diye ısrar ediyor ve hemen ardından sana kaç metre lazımdı diyor. Hemen o an kesip verecek :) Dantel aradığım o günü hiç unutmam herhalde, sinir küpü olmuştum :) Peki sonunda hangi dantel alındı :)) Tabi ki herkeste aynı olan dantel alındı ama hakkını vermek lazım şeker gibi ton ton bir amcadan aldım. Hiç sıkboğaz etmedi, hatta sağolsun başka yere bile yönlendirmişti ben de yok istersen şuraya bak diye. 

Bu arada ufak bir tüyo, içini tamamen lavanta doldurmak gibi bir fikir varsa aklınızda çıkartın o fikri bence aklınızdan. Elyaf ile lavantayı birlikte doldurdum ben. Böylece daha pofuduk ve şekilli durdu. Aklınızın bir kenarında bulunsun derim, belki bu şekilde yapmak isterseniz.  


Sevgiyle kalın... 


kız bebek lavanta kesesi


kız bebek lavanta kesesi


22 Mayıs 2014 Perşembe

Yıldönümü Pastamız



şeker hamurlu yıldönümü pastası


Dün yıldönümümüzdü. 3 yılı doldururken kızımızı da bekliyoruz. Önceki yazımda bahsetmiştim bizim kız bir gelirmiş gibi yaptı yüreğimizi hoplattı. Doktorumuz önlemimizi aldı şimdilik beklemedeyiz ama kendimi de fazla yormamam gerekiyor. Ben yine dayanamadım dün kalktım pastamızı yaptım. 


Basitçe nasıl yaptığımdan da bahsedeyim.  Hazıra kondum gidip sade hazır kek aldım 2 ad. Keki muzlu az kakaolu süt ile ıslattım. Kremasını daha önce şu yazımda vermiştim (...) o tarifi direkt uygulayabilirsiniz ama bu sefer o tarifi biraz değiştirdim. Yarım paket margarin koydum (2 kutu krema için) kremşanti miktarını da arttırdım. Gerisi şeker hamuru ile sizin tasarımınız :) 



Allah tüm sevdiklerimizle beraber sağlıklı, mutlu, huzurlu yıllar nasip etsin hepimize.

Sevgiler...


evlilik yıldönümü pastası


20 Mayıs 2014 Salı

Kızımın Magnetleri



kız bebek keçe magneti


Bizim kız bizi bir heyecana sürekledi sormayın. Pek bi acelesi var mahşallah :) Geçen Pazartesiden beri sürekli kasılmalarım vardı, ben biraz görmezden gelmeye çalışıyordum ama baktım olmayacak tuttuk doktorun yolunu. Doktor da pek ihtimal vermemişti ama ne olur ne olmaz diye nst ye gönderdi bizi. Derken kendimizi hastane de gözetim altında bulduk. Bildiğin erken doğumdu anlayacağınız. Tam sınır haftadaydık, akciğer gelişimi tamamlanmış oluyor 36. hafta sonunda ama her ihtimale karşı ciğerleri gelişsin diye iğne yapıldı. İlacın etkisini göstermesi 48 saat sürüyormuş, onun için olası erken doğumu durdurmaya çalıştılar ilaçlarla. Neyseki 48 saati doldurduk :) Ama kasılmalar devam, iyice zorlaştı artık. Bir de sürekli geliyor mu diye beklemek ne kadar zormuş meğer. Bizim kız erken gelirmiş gibi yapmaya devam ederken, doktor da istirahat edeceksin diyince yapılacak şeyler de kaldı. Allahtan kızımızın hazırlıkları bitmişti, her şeyi tamam buyursun gelsin diyoruz :))  Ben de oturduğum yerden magnet ve kapı süslerini tamamlayayım bari dedim. 


kız bebek keçe magneti


bebek keçe magneti yapımı


Bu magnet fikrine evim benim atölyem  sitesinden kapıldım. Çok güzel çalışmaları var, sadece magnet de değil hem. Görmemiş olanlar varsa bir incelesin derim. Kalıplarımı kendim çıkarttım. Sadece ceylan kalıbını etsy den bulmuştum. Etsy de keçe kalıbı (felt pattern / mould) olarak arama yaparsanız çok fazla seçenek çıkıyor. Pdf dosyasını satın alıyorsunuz, çıktısını alıp kullanıyorsunuz. Bunlar ilk keçe denemelerim. Daha önce hiç keçe ile ilgilenmemiştim. Çok zevkliymiş. Kızımın izin verdiği ölçüde daha sık haşır neşir oluruz artık :) Ben pek sevdim, çok tatlılar. Hem doğumda hastanede ya da mevlütte dağıtmak için de iyi bir alternatif. Açıkçası o her yerde satılan basma kalıp magnet figürlerini hiç beğenmiyordum. Böyle güzel oldular bence, ya sizce?  


Sevgiyle kalın 

bebek magneti yapımı


17 Mayıs 2014 Cumartesi

Soma...


Maalesef biraz geç kalmış olsam da hepimizin başı olsun. Bebeğimiz aceleci davrandığından hastanelerdeydik, şimdi evde beklemedeyiz. Daha geç olmadan bu acıyı paylaşmak istedim. 

Ateş düştüğü yeri yakıyor, geride büyük acılar büyük kayıplar kaldı. Denecek fazla söz yok, acılarını anlamaya ve paylaşmaya çalışmaktan ve yardımlarımızı esirgememekten fazlası elimizden gelmiyor maalesef. 

Ben de Zonguldak da doğdum büyüdüm. Madenci bir babam yoktu ama tanıdıklarımız vardı. Onlar için her gün bir bekleyiş. Madenci çocuğu olan bir arkadaşımın dilinden nasıl bir duygu olduğunu sizinle paylaşmak isterim: 


Bir madenci çocuğu olarak cok iyi bilirim baban işe giderken yüreğe düşen korkuyu baban akşam eve gelebilsin diye baslarsin dua etmeye..her grizu patlamasinda her göçük haberinde hayat durur babana bisey olmadigini ogrenene kadar. sonra da aci bi sevinc yasarsin. Ya digerleri babalari evlerine donemeyen cocuklar... bunun sadece kader olduguna inanmayacak kadar buyudum artik son olsun da diyemiyorum iki gün sonra unutulacak taki baska babalar eve donemeyinceye kadar...sözün bittigi yer.


Mekanları cennet olsun... Allah geride kalanlara sabır versin... 

11 Mayıs 2014 Pazar

Güzel Bir Haberim Var!


dönen atlı karınca


Uzun bir süre ara vermiştim. Blogumda paylaşımda bulunmak bir yana takip ettiğim bloglara bile bakamaz olmuştum. Ama güzel bir sebebi vardı bunun. Ne zamandır bloğumda tekrar paylaşımlarda bulunma, blogları takip etme isteği içindeydim yoğunluktan ve yorgunluktan fırsat bulamadım o ayrı :) Bugünlere geldik ve sizlerle paylaşacağım güzel haber için bugünden yani Anneler Gününden daha güzel ve daha özel bir zaman olamaz diye düşündüm. Evet anne oluyorum. Hatta bana sorarsanız ben bir anneyim bile :) Hani derler ya kadınlar bebek anne rahmine düştüğünde anne, erkekler kucağına aldığında baba olur diye. Ben de öyle düşünüyorum ve kendimi şimdiden anne olmuş gibi hissediyorum. Ama her annenin söylediği başka bir şey daha var yaşamak için sabırsızlandığım; onu ilk gördüğünde kucağına aldığında bambaşka biri oluveriyorsun, bambaşka bir duygu tarifsiz bir mutluluk o deniyor. İşte o anı yaşamak, tam anlamıyla anne olduğumu hisstemek için sabırsızlanıyorum. Az kaldı 4-5 hafta içinde kızımızı kucağımıza alacağız inşallah. 


Anne olmak ne demek bilebilir miyim şimdiden? Ama bildiğim kadarıyla diyebilirim ki onun ilk kalp atışını duyduğunda heyecandan nefesinin kesilmesi ve senin için dünyada duyabileceğin en muhteşem ses olması (tabi ilk anne deyişini duymak da paha biçilmez olsa gerek), varlığını ilk öğrendiğin andan itibaren sırf onun iyi ve sağlıklı olması için yaşamak ve hiç sevmediğin ya da yapmayacağın şeyleri bile yapmak, ilk kıpırtılarını hissettiğinde senin içinin de kıpır kıpı olması ve o kıpırtılar tepiklere ve sonrasında tekmelere dönse bile müptelası olmak, biraz hissetmesen hemen endişelenmek, sürekli sağlıklı olması için dua etmek ve onunla ilgili her şeyde hayırlısıyla demenin aslında ne kadar anlamlı olduğunu daha iyi kavramak, her şeyin en iyisi onun olsun istemek, her şeyini en ince ayrıntısına kadar düşünmek, çektiğin onca sıkıntının onun için olduğunu bilmek ve daha fazlasını bile onun için göze almak, kucağına almak için sabırsızlanmak, onu ilk andan itibaren çok ama çok sevmek ve her daim koşulsuzca seveceğinden emin olmak demek. 


Anne olmak ne demek bugün daha iyi biliyorum ve kısa bir süre sonra çok daha iyi bileceğim. Annemi de bugün çok daha iyi anlıyorum. En başta kendi annemin ve tüm annelerin annelerin gününü kutluyorum. Hakkınız ödenmez, sizi çok seviyoruz. 


Sevgiler... 


Anneler Günü Kutlu Olsun


kaynak

Tüm annelerin anneler gününü kutluyorum. 

Sevgiler... 




10 Mayıs 2014 Cumartesi

Hadi Annlerimizin Hediyelerini Kendimiz Paketleyelim



hediye paketi süsü hazırlama



Öncelikle tekrar merhaba upuzuuuuun bir aradan sonra. Artık "geri geldim, döndüm, yeniden burdayım" gibi bir başlık atmıyım dedim. En son yılbaşında yazdığım düşünülürse utandım :)  Bu ara neden bu kadar çok açıldı hem biliyorum hem bilmiyorum, hem haklıyım hem de haksız :)  Ama şunu söyleyebilirim elim gitmedi, içimden gelmedi. Üretkenliğimin azaldığı bir döneme de girmiştim açıkçası, bunun etkisi büyük. Yine tek tük yaptım bir şeyler, bir kısmını fotoprafladım, bir kısmını fotoğraflamadım bile. Zamanla onlardan da paylaşımda bulunurum. Ama bugünki paylaşım sebebim "anneler günü". Pazar günü gelmeden daha da gecikmeden paylaşayım istedim. 

Annelerinize hediyelerinizi almış ya da alacaksınız sanıyorum. Her fırsatta dile getirdiğim gibi hediyeler kadar hediyelerin paketine de önem veriyorum. Mümkün mertebe kendim paketliyorum. Zaten mağazaların paketlerini pek beğendiğim söylenemez. Gerçi artık belli başlı büyük markalar artık bu konuya da önem veriyorlar, hediye paketleri pek bir afilli oluyor ama herkesin ulaşabileceği markalar değiller maalesef. Diğerleri de ya çok zevksiz paketlere sarıyorlar ya da kendi markalarını yazan paketler kullanıyorlar. Ama bu durum sorun olmasın siz de benim gibi düşünüyorsanız. Kendimiz gayet güzel paketleme yapabiliriz. Hem işin içine kendi emeğimiz de giriyor bundan daha değerli ne olabilir. 

Nasıl yapıldıklarını aşama aşama fotoğraflayamadım ama gayet basit yapımları. Her iki süs için de tek yapmamız gereken daireler kesmek. Dairenin boyutu hediye paketinizin boyutuyla orantılı olmalı ya da küçük küçük bir kaç tane yapıp tüm pakete serpiştirilebilir. Artık orası sizin zevkinize kalmış.




Renkli kağıtlardan ya da kartonlardan elinizde ne varsa dairelerimizi kestikten sonra her birini tam ortadan ikiye katlıyoruz. Ben 5 yane daire kestim, yoğunluğunu artırmak ya da azaltmak yine size kalmış. İkiye katlayarak oluşturduğumuz yarım dairelerimizi yanyana bir araya getiriyoruz. Daireleri yan yüzeylerinden birbirine yapıştırabilirsiniz. Ya da benim yaptığım gibi alt kısımdan delip kurdele geçirebilirsiniz. Burda önemli olan hepsini aynı yerden delmek ki aynı hizada olsunlar. Dediğim gibi ya kurdeleye geçirip paketleme yapabilirsiniz ya da hediye paketinin üzerine çift tarflı bantla yapıştırarak serpiştirebilirsiniz.

hediye paketleme fikirleri


hediye paketleme süsü fikirleri





Diğer süs için keçe gerekiyor. Keçeden daireler kesiyoruz ve yine katlıyoruz. Fotoğrafta gördüğünüz gibi bir ortadan, iki yandan olacak şekilde dikerek yarım daireleri bir araya getiriyoruz. altın yaldızlı gördüğünüz yerler dikiş yerleri. Zaten bu altın yaldız süslemeleri de görünen dikiş yerine borçluyum yoksa aklımda yoktu hiç :) aynı renk ip bulamadım evde, ben de vazgeçmek olmaz dik gitsin beyaz iple deyip süsümü yaptım. Sonra kara kara düşündüm bunları nasıl kamufle edebilirim diye. Evde boncuk olsaydı dikerken o kısımlara boncuk takacaktım. Sonra aklıma tchibodan almış olduğum daha kullanmanın nasip olmadığı kalem setim geldi. Boncuk boya gibi bir kalem. Hem dikişler kapandı hem de çok güzel bir süsleme oldu. Aynı kalemle tüle de süsleme yaptım. Tülü kenarları dalgalı dalgalı oalcak şekilde yuvarlak kestim. (kareyi üstüsüte üçgen şeklinde katlayı kenarları yuvaryarak kesmek suretiyle umarım anlatabilmişimdir :)  )  Son olarak güzel renkli bir organze kurdele ile paketleme işini tamamladım.


hediye paketi süsü hazırlama


hediye paketleme fikirleri


Ayrıca şunu da belirtmek istiyorum. Bu yaptığım çalışmaları sadece hediye paketlemek için diye düşünmeyin lütfen. Çünkü ben annelere illa gidip mağazalardan parayla bir şey almak değil de küçük jestlerle de hediye verilebileceğini düşünüyorum. Önemli olan onlara kendilerini önemli hissettirmek, onlara ne kadar verdiğimizi, ne kadar sevdiğimizi anlatmak. Bunun için annemizi anneler günü sabahı harika bir kahvaltı sofrasına uyandırmak, o gününüzü ona ayırıp keyif alacağı şeyler (sinemaya gitmek, yemeğe çıkarmak, güzellik salonuna gitmek, sahile yürümek, piknik yapmak vb.) yapmak. İşte bu süsleri kahvaltı sofrasında peçete süsü olarak da kullanabilirsiniz, ya da o gün onunla ne yapmayı planladıysanız onu içeren bir davetiyeye süs olarak kullanabilirsiniz. Hatta keçeden yaptığım süs pekala çok hoş bir yaka iğnesi olabilir, el emeği göz nuru bir hediye olarak da sunabilirsiniz. Fikir üretmek size kalmış. Ama şunu biliyorum ki annelerimiz için en büyük hediye onların yanında olmamız, olamıyorsak da telefonla bile olsa bunu onlara hissettirmemiz. Yoksa ayaklarına ne sersek az onların nazarında bir çift tatlı sözümüzden daha da kıymetli değil. 


Sevgiyle kalın... 

Image Map